Apa yang menariknya PHP Fusion ni

Korang sure tertanya-tanya apa yang menarik sangat PHP-Fusion ni kan..pada aku yang masih hijau bab2 wat website guna cms ni..PHP fusion ni kira senang la nak belajar..ada basic html sket dah kira ok la..

Antara elemen menarik yang ada dalam pakej PHP Fusion ni :

* News - berita; sesuai la untuk webmaster sekolah..
* Articles - artikel;
* Forums - ruangan berforum; ni yang menarik ni
* Photogallery - sure guru besar korang suka
* Web Links - nak wat pautan le laman web lain
* Downloads - ruangan muat turun
* Polls - nak mengundi;
* Shoutbox - ni lagi satu yang best..bleh borak2
* PM- private message..
* Search - carian
* Themes - theme yang pelbagai..

Satu g elemen yang paling best dipanggil "infusions". Yang ni kalau sesetangah cms dipanggil module..atau panel..nak letak jam ke..kalendar ke..sume tu dipanggil infusion...nak cari infusion ni senang je..search..download then install la..biasa setiap infusion tu akan ada manual cara nak install..so, don't worry...

Selain infusion, satu g dipanggil "mods",yang ni akan alter core code(for dummies..yang rasa2 kurang ilmu coding ni..be careful k..)yang penting ikut manual yang diberi..

0 comments :

Catat Ulasan

Pengikut