Bersedia untuk mula?

Sebelum kita mulakan tutorial bagaimana nak bina laman web guna php fusion ni ada beberapa perkara yang perlu diambil perhatian dan beberapa aplikasi dan pakej php fusion yang perlu dimuat turun dulu.

Pertama sekali yang paling penting mesti ada keazaman untuk bina laman web ni. Jangan separuh hati je nak buat sebab anda mungkin akan alami beberapa masalah yang menguji kesabaran anda. SO, kalau takde keazaman susah la nak belajar. Nasihat saya jika ada masalah dengan installasi atau pengurusan laman web nanti, first and foremost don't be panic. Try to surf thru the web to find the solution. Sekarang banyak forum pasal php fusion ni..yang penting hati mesti mau deh..

untuk install pakej php fusion ni anda perlu muat turun dulu web pakej nye..anda ada pilihan samada nak gunakan versi 6 atau the latest versi 7. Saya sendiri masih gunakan versi 6 sebab belum biasa dengan pengurusan versi 7 ni sebab baru g..nak cari infusion untuk versi 7 pun tak banyak lagi..

Di mana nak muat turun?

versi 6
versi 7

Bila dah ada web package tu..anda kena ada easyphp sebab tutorial kita nanti berkenaan bagaimana nak install di local hosting.

bersambung.....

0 comments :

Catat Ulasan

Pengikut