Bagaimana nak install easyphp



1. cari dulu kat mana korang save installer easyphp yang korang dah download.
Bila dah jumpa tu macam biasa la..klik dua kali kat ikon easyphp tu. Korang akan dapat paparan macam kat bawah ni..




2. Kat sini korang pilih la bahasa pe yang korang paham..tapi mintak maaf la kalau tak jumpa bahasa melayu dalam tu..sebab bukan aku yang create software ni..hehe..



3. Bila dapat paparan macam kat atas, klik next




4. Kat sini baca la dulu perjanjian lesen (licence agreement)...kurang-kurang bertambah la vocab english korang..hehe..bila dah baca atau dah buat2 baca tu klik radio button I accept the agreement...then, klik next




5. Haa..yang ni pun sama gak..baca jangan tak baca...dah baca klik next lagi daa..




6. Pilih kat mana korang nak install easyphp ni..kat c ke..d ke..ikut suka hati..




7. Masanya untuk install...apa lagi..klik la install..




8. Bila dah install paparan macam ni akan kuar..pastikan dua2 apache dan mysql started...kalau tak maknanya ada something wrong la tu...bila dah sampai step ni maknanya korang dah aktifkan servis internal webhosting untuk buat laman web php..
tak sabar nak teruskan?saba dulu deh..lain kali kita sambung..cuma aku nak ingatkan nanti bila kita nak ke step seterusnya yang easyphp ni korang minimisekan..jangan klik pangkah..

1 ulasan :

  1. Glad I've found your blog, one of the very best of the kind.
    Have a blossom blessing and if you do drop by at mine, I sure hope
    you at least blogbang me by watching my french creativitees from beginning to end
    and mind my paypal donate boton for milk and nappy-diapers. What's two or three bucks?
    I realy need your help badly and your help is that simple, but then
    we all need eachother one way or another.
    Scratch my back and I'll scratch yours, oh blessed one.

    PALAVROSSAVRVS REX

    BalasPadam

Pengikut