Masalah Gagal Buka Drive C atau D

Baru tadi dapat solve satu masalah yang sebenarnya lama dah saya jumpa cuma tak berkesempatan nak cari solution..Kat makmal komputer sekolah ada gak some pc yang punyai masalah ni..Kadang-kadang selepas kita scan komputer atau pen drive kita dan program anti virus dapat mengesan ada worm ke, trojan ke, atau virus..benda2 jahat tu akan dibersihkan oleh program anti virus..masalah yang timbul selepas tu ialah bila kita cuba nak open drive dalam komputer akan keluar dialog box OPEN WITH..bila jadi macam tu menyusahkan dan melambatkan kerja kita..

Macamana nak solve problem tu?Saya pastekan solution kat bawah ni..just follow step by step..

1. Run Task Manager (Ctrl-Alt-Del or right click on Taskbar)
2. Stop wscript.exe process if available by highlighting the process name and clicking End Process.
3. Then terminate explorer.exe process.
4. In Task Manager, click on File -> New Task (Run…).
5. Type “cmd” (without quotes) into the Open text box and click OK.
6. Type the following command one by one followed by hitting Enter key:

del c:\autorun.* /f /s /q /a
del d:\autorun.* /f /s /q /a
del e:\autorun.* /f /s /q /a

c, d, e each represents drive letters on Windows system. If there are more drives or partitions available, continue to command by altering to other drive letter. Note that you must also clean the autorun files from USB flash drive or portable hard disk as the external drive may also be infected.
7. In Task Manager, click on File -> New Task (Run…).
8. Type “regedit” (without quotes) into the Open text box and click OK.
9. Navigate to the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
10. Check if the value name and value data for the key is correct (the value data of userint.exe include the path which may be different than C drive, which is also valid, note also the comma which is also needed):

“Userinit”=”C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,”
If the value is incorrent, modify it to the valid value data.

0 comments :

Catat Ulasan

Pengikut