Apakah maksud di sebaliknya?

Salam buat semua pembaca..

Sedang saya buat sesi blogwalking tadi, saya terjumpa satu artikel yang menarik perhatian saya di sini. Atas rasa terusik hati saya untuk menambahluaskan lagi sebaran isi artikel tersebut, saya postkan entri tersebut mengikut acuan saya (risau jika copy n paste mungkin penulis artikel asal tidak bersetuju). Tujuan saya hanyalah untuk kita sama-sama berkongsi jika kita belum maklum akan hal ini dan sama-sama kita fikirkan apakah pengajaran yang kita boleh ambil dari isu ini. Terima kasih kepada tuan punya blog yang telah membuat entri tersebut.

Isunya di sini adalah url blog kita. Kita maklum url kita adalah www.namaygkitapilih.blogspot.com.

Contohnya blog saya ini www.mishafie.blogspot.com



Cuba anda taipkan url blog anda tanpa huruf b pada perkataan blogspot. Contohnya blog saya -->www.mishafie.logspot.com

Anda akan dapati url yang anda taipkan tadi akan didirectkan ke laman web seperti di bawah.


Sama-sama kita fikirkan.

8 ulasan :

  1. salam C.I..
    betul sbb sebelum ni pun saya penah kena..puas saya telek nape jadi camtu..skrg baru tahu..tq

    BalasPadam
  2. salams..syukran...so..apakah tindakan kita seterusnyer cikgu? THNX

    BalasPadam
  3. To ozzy :
    sama-sama. Saya pun baru je tahu pasal tu.

    To Anonymous
    Mmm..pd saya bila timbul isu mcm ni kita as muslims sepatutnya lebih peka dgn cara-cara dakyah sebegini..walaupun kita tak nampak apa kesannya tapi kita perlu lebih berhati-hati.

    BalasPadam
  4. ada ke cara nak tukar blog punya alamat cikgu? agar tidak mudah disalahgunakan oleh pihak tertentu cikgu..Kalau ada boleh saja cikgu war-warkan di sini agar kita semua dapat menmanfaatkannya..Terima Kasih di atas keperihatinan cikgu

    BalasPadam
  5. To Anonymous :
    Kebetulan sebelum ni saya ada buat entri tentang url di sini. Mungkin itu boleh membantu kita tukar url kita.

    BalasPadam
  6. ira pon pernah terkena camnie.mase tue nak bukak blog kawan ira.pastu mebi die tersalh taip url die.kat blakang die .blogpsot.
    bukannye blogspot..kirenye tersalah eja lah.tapi terus ke mega site of bible.

    licik betul..

    BalasPadam
  7. terkejutnya bila My wat tadi..tetiba bley masuk kt site bible nie..menarik walaupun menakutkan gak..

    BalasPadam
  8. bagi kita kaum muslim hal ini jelas sangat merugikan,tnk infonya cikgu..!salam kenal.

    BalasPadam

Pengikut