Ada virus dalam MS Word

Antara perisian word processing yang paling banyak digunakan pengguna ialah Microsoft Word. Bagi kami yang bertugas sebagai guru, rasanya perisian inilah yang paling biasa kami gunakan. Kalau tidak sampai ke tahap expert, at least kebanyakan functions dan tools dalam Word, guru-guru dah tahu.

Tiga hari lepas, saya didatangi seorang rakan guru mengadu masalahnya. Nampak mukanya berkerut. Mungkin masalahnya berat gak. "Akak punya komputer kena virus la.." Saya tanya dia kembali, "Macamana akak tahu ada virus?". "Bila akak menaip guna Word, ada lambang P terbalik penuh satu mukasurat. Pas tu setiap kali akak takan space bar, keluar titik." balasnya. Dalam kepala saya terbayang, mesti jadi macam ni.


"Oh..macam tu bukan virus kak. Itu lambang untuk paragraph." Saya beritahu. Dia tanya balik, "Habis tu, macamana nak hilangkan?". Tak nak tambahkan lagi pening rakan tu, saya pun redakan keadaan. "Tak pe kak, nanti saya hilangkan."

9 ulasan :

  1. Hehe....

    Tahun area 1996 dulu ader gak saya dikatakan masukkan Virus dalam komputer sekolah. Time tu PK 1 siap marah2 tak kasi saya guna komputer sekolah dah, sebab dia kata saya yang menyebabkan virus masuk dalam komputer pejabat lepas tu tembak sana tempat sini keje-keje yang guru tengah menaip.

    Siap dia hantar Monitor ngan CPU komputer tu ke kedai untuk repair. Lepas tu kasi tahu pihak sekolah bayaran yg dikenakan untuk buang virus tu RM100.

    Padahal saya cuma masukkan Screen Saver Terminator je... Ahekekek..!!! Sabor... sabor...!! :D

    BalasPadam
  2. Mr LePak :

    Wah..hari ini dlm sejarah tu..1996..dah 14 tahun..masa tu lagi la kat sekolah mesti ramai cikgu yang buta IT lagi..dalam kes saya ni..agaknya cikgu tu fobia ngan serangan virus yang xhenti2..tu yg ada something wrong sikit dianggap virus..

    BalasPadam
  3. pernh jumpa x viru yg ubh kandungan MS Word...penat2 taip panjang, sekali buka semula 3 baris ayat je tinggal...sakit hati ooo...

    BalasPadam
  4. xkane :

    So far lum ada experience lagi jumpa yg mcm tu..ada jugak ek..

    BalasPadam
  5. ada sekali guna komputer pejabat ubtuk cetak dokumen.masuk pen drive kat kopmputer pejabat, tiba tiba semua folder dalam pen drive jadi short cut

    BalasPadam
  6. I am genuinely delighted to glance at this blog posts which contains lots of useful data, thanks for providing these statistics.


    Feel free to surf to my weblog ... book of ra kostenlos spielen.de

    BalasPadam
  7. What i don't realize is if truth be told how you are not actually a lot more well-liked than you may be right now. You are so intelligent. You recognize thus considerably in relation to this subject, made me in my view imagine it from a lot of numerous angles. Its like men and women aren't involved until it's something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs nice. At all times deal with it up!

    my web page :: book of ra android cheat

    BalasPadam
  8. virus terbaru sekarang
    virus vsa anwar kecundang

    BalasPadam

Pengikut