Tak Suka Sidebar Chat baru di Facebook?

Hari ni bila log in ke akaun Facebook, baru perasan sidebar baru untuk Chat.



Cuba-cuba klik, nampak macam pelik dan menyusahkan je nak operate. Kalau dulu mudah sikit especially bila dah buat friend list. Ingat lagi tak tutorial untuk buat friend list?. Jom revise kat sini. Nampak lah siapa kawan yang online. Untuk sidebar baru ni, akan tersenarai kawan yang kita selalu contact, tak kiralah mereka online ataupun offline. Ramai pun yang merungut tentang new sidebar ni. Sila baca di sini. 

Biasalah benda baru, ramai yang tak suka especially bila yang lama tu dah biasa digunakan. Macam lah office 2007, pengguna yang dah terbiasa dengan Office 2003 akan merungut susahnya nak gunakan versi 2007.

Apapun, kalau anda masih juga inginkan paparan seperti sidebar chat yang lama di Facebook, anda boleh login ke akaun anda melalui url ini http://www.facebook.com/presence/popout.php

5 ulasan :

  1. eina pon xske jgk.. thnx for the link ^^

    BalasPadam
  2. a'ah aida pun tak suka cikgu dgn perubahan tu..mcm menyusahkan je. huhu

    BalasPadam
  3. facebook makin hari makin mengarut.. upgrade la konon.. macam jugak upgrade dari profail baru dengna profail lama, profail lama lagi kemas kot.. hahaha

    BalasPadam
  4. sokong sume pendapat kawan2. Macam ni lah bila permainan 'monopoly' menguasai. Pengguna macam kita ni tak diendahkan langsung. Cuba la wat optional, kita diberi pilihan..kan ke better. Ni dah macam perangai Astro la ni, mentang2 ramai yang subscribe..suka2 hati dia je nak wat perubahan.

    BalasPadam
  5. owh.. sy mmg x on chat Fb ni, huh...

    BalasPadam

Pengikut