Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 2 KSSR / English Year 2 Scheme of Work

Salam to all..

You can download the scheme of work for English Year 2 KSSR from the following link. 

Yearly Scheme Of Work (English Year 2 KSSR)

You can also download the Standard Prestasi from here.

109 ulasan:

  1. salam....saya azemi dr sarawak...saya ada masalah untuk mendapatkan rpt kssr bi tahun 2 2012...boleh cikgu tolong bagi kat saya rpt kssr bahasa inggeris tahun 2? ni email saya qimie84@yahoo.com...jasa baik dari cikgu akan saya kenang...tq....

    BalasPadam
  2. OK insya Allah cikgu..emel dah pun dihantar

    BalasPadam
  3. salam...terima kasih kerana memudahkan urusan saya...semoga Allah mempermudahkan segala urusan cikgu juga...

    BalasPadam
  4. salam cikgu..boleh tk email to me too? this rpt english kssr yr 2..
    my email is skjerangau@yahoo.com
    thanks..
    zuryn

    BalasPadam
  5. tqvm Ckg you are a very generous person May God Bless you n family for your generousity in sharing this very useful Yrly Scheme of work. You have saved a lot of our time. Thank you once again.

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah..Cikgu zuryn..dah emel.

    BalasPadam
  7. thank you for sharing... may allah bless your kindness, generousity and sincerity.

    BalasPadam
  8. Good Morning Cikgu,
    I'm Fiona from Lawas, Sarawak. I was browsing the internet to search for scheme of work KSSR BI yr.2 and i found the link from ur blog. i managed to open the document from scribd.com but i am not able to download it. can u foward the document to my email? this is my email add: prozacnation81@yahoo.com Thank you very much for ur kindness and sincerity for sharing the document with others. may god bless u and ur family cikgu.

    BalasPadam
  9. Aslm.
    sy Ainon. mintak jasa baik cikgu utk tlg emailkan yearly scheme ini. cuba download frm scrib tp x berjaya.Email sy
    aimarsafwan@yahoo.com
    Tq utk jasa biak cikgu.

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum...
    saya, ckgu Liza dr Batang Kali.Sye dh jmpe rpt nih tapi tak leh nk download..mntk jasa baik ckgu emailkan utk sye..:
    bulatzcomel@yahoo.co.uk
    Trime kasih byk2...
    jasamu dkenang

    BalasPadam
  11. salam sy jasa baik cgu tlg email tahunan ni kat mie_270380@yahoo.com...tqvm.wasalam...:-)

    BalasPadam
  12. cikgu fiona, cikgu ainon, cikgu liza n mie ---> saya dah emelkan :)

    BalasPadam
  13. salam...mohon maaf.kalau cikgu tak keberatan bole emelkan sy that scheme?sy da cb download tp xdpt....mohon js baik cikgu.ni emel saya adira_xyz85@yahoo.com

    BalasPadam
  14. assalamualaikum cikgu..mohon cikgu emelkan kepada saya boleh?
    saya pun seperti yang lain2 ada masalah nak download document ni.Jazakallahu khairan kathira

    chickenwing_08@yahoo.com

    BalasPadam
  15. salam...
    mintak jasa baik cikgu emelkan dokumen ni.luvv_grass@yahoo.com
    jasa baik ckgu hnya tuhan yg mampu membalasnya...

    BalasPadam
  16. thanx cikgu.really appreciate it.may Allah bless you n family.

    BalasPadam
  17. Salam cikgu. Saya guru yang sedang mengajar di kuching. Minta tlg jasa baik cikgu emelkan yearly plan english year 2 kssr ke faeuziah@bluehyppo.com. Jasa cikgu hanya Allah yang membalasnya. Thanks.

    BalasPadam
  18. Salam cikgu. Email saya ada problem. minta tlg email ke faeuziah@streamyx.com terima kasih banyak.

    BalasPadam
  19. hai cikgu .. boleh minta jasa baik cikgu x ?? sy sedang membantu ibu saya mencari yearly scheme ini .. sudah jumpa di scribd tetapi x boleh download .. emailkan kepada norainikunji@yahoo.com . terima kasih .

    BalasPadam
  20. eddaes@gmail.com>> minta tolong sesiapa ada scheme of work bahasa inggeris tahun 5 dan 6. Terima kasih

    BalasPadam
  21. Cikgu, kalau boleh nak minta jasa baik Cikgu agar tolong emailkan English Year 2 Yearly Scheme tu kpd ramziah.ali@gmail.com

    BalasPadam
  22. salam.sy idayu dri Kuala Berang.thanks a lot for sharing the KSSR English year 2 sheme of work.anyway sy nak minta jasa baik cg tlg emel kpd saya English yearly scheme of work utk Year 5-6 blh?ni emel saya, ayuadira79@gmail.com.jasa baik cg diucapkan terima kasih.

    BalasPadam
  23. salam...saya haneem..nak minta jasa baik cikgu emailkan this yearly scheme ke email add saya haneemahazir@gmail.com..thank you very much n thanx for sharing...

    BalasPadam
  24. Dear Cikgu, I really need a help from you about the Band 1 - 6 and how am i suppose to write lesson plan using that. Im currently teaching Year 2 BI and Year 1 Sains. How to prepare evident and how to assess the students if you are using textbook. Other then that how do i use textbook BI year2? Is it follow the flow of the textbook or follow the flow of Band? Im very confused. Pls help me. Thank u so much

    BalasPadam
  25. Dear Susanna,

    Thanks for visiting..I believe i'm not the best person to answer your Qs because I teach English Year 2 this year without attending any courses and without having full exposure to KSSR and its assessment system. In short, i'm still learning and same like you, having a lots of confusion. Maybe other visitor here could help?

    BalasPadam
  26. salam...saya adibah..nak minta jasa baik cikgu emailkan this yearly scheme ke email add saya edisha8392@gmail.com..thank you very much n thanx for sharing...

    BalasPadam
  27. salam....ckgu idris saya lily..nak minta tolong sangat kalau ckgu bole emailkan saya yearly scheme of work for year two...thank you so much really appreciate it... my email add is : syntum@yahoo.com

    BalasPadam
  28. Dear Cikgu Idris,
    boleh tak email rpt year 2 ke email add saya, igna.sktt@gmail.com?thank you very much for your help.

    BalasPadam
  29. assalamualaikum cikgu. minta jasa baik cikgu emailkan yearly scheme of work for year two kssr ke email saya nurulsyamimie02@yahoo.com

    BalasPadam
  30. salam...saya cikgu diana. Mohon cikgu Idris dapat emailkan jg scheme of work year 2 ni kpd saya krn usaha mendownload gagal. email saya: dianabalqis84@yahoo.com Terima kasih diatas Jasa baik cikgu

    BalasPadam
  31. anonymous
    salam.....saya cikgu zaiton.Mohon cikgu Idris dapat emailkan scheme of work year 2 ni kpd saya krna usaha mendownload gagal.email saya:
    zaitonjaafar_60@yahoo.com.my

    BalasPadam
  32. Salam 1Malaysia, Cikgu Idris.Saya cikgu Sidi.Mohon cikgu Idris emailkan scheme of work year 2 ke email saya :sedi_pura@yahoo.co.uk.
    Terima kasih.

    BalasPadam
  33. Salam keberkatan cikgu,
    saya harap juga bahan bermanfaat ini dapat disampaikan ke sini di alamat emel fateh82@hotmail.com.
    Terims kasih

    BalasPadam
  34. salam cikgu,..
    sy jane dari sarawak.
    cikgu boleh email untuk sy rpt english kssr tahun 2 ni?
    ini email sy,
    diary29jane@yahoo.com.my
    thanks....

    BalasPadam
  35. ASSALAM Cikgu,
    I'm FATINI from dungun terengganu . I was browsing the internet to search for scheme of work KSSR BI yr.2 and i found the link from ur blog. i managed to open the document from scribd.com but i am not able to download it. can u foward the document to my email nurulfatini22@gmail.com..please cikgu...

    BalasPadam
  36. Assalam..
    Cikgu.harap e-mailkan saya RPT English year 2 ini di e-mail saya iaitu..... norharyatiwan@yahoo.com
    Jasa baik cikgu amat dihargai,T.kasih

    BalasPadam
  37. Aqum,

    Saya sharifah dr kl.saya br saya ditugaskan utk ajar bi year 2.saya bkn opsyen bi. bleh x emailkan saya rph bi sbg rujukan coz i'm really confused nk ajar.ni alamat email saya zamie69@gmail.com.tq 4 ur cooperation.

    BalasPadam
  38. tq very much.its really helpful.

    BalasPadam
  39. cikgu< tlg emelkAn saya rpt ne boleh? english kssr yr 2.. hane157@gmail.com

    BalasPadam
  40. salam..cikgu..boleh tak emelkan sy di hisham_mamat@yahoo.com.my rpt bi tahun 2 kssr..thank you

    BalasPadam
  41. syew nk juga

    BalasPadam
  42. hi. bole emailkan jga sheanisha@yahoo.com thank you.

    BalasPadam
  43. Assalamualaikum cikgu Idris, tolong emelkan juga rph kepada saya. terima kasih

    munir7678@gmail.com

    BalasPadam
  44. Huaaa.. Saya nak jgk kssr 2 yearly plan.. Emel me boleh kah cikgu idris.? shmeem81@yahoo.com

    BalasPadam
  45. Salam cikgu..
    Ble tak emailkan RPT ni ke emabopot@yahoo.com
    Terima kasih bebanyak!!!!!!!!!!!!!!! :)

    BalasPadam
  46. salam
    cikgu boleh tolong emailkan rpt thn2 kepada sya. sitinor.skbb@gmail.com urgently kena ajar english.

    BalasPadam
  47. salam...saya cuba utk dload document ni dr scribd tp x boleh..klu cikgu boleh emailkan pd sy... rein703@yahoo.com
    tq very much!!

    BalasPadam
  48. salam cikgu idris,
    mohon utk meminta cikgu emelkan pada saya yearly scheme of work yr 2 kssr
    emel address saya fazzleybn@gmail.com
    Trima kasih cikgu

    BalasPadam
  49. Salam cikgu... blog cikgu amat menarik dan membantu.. sy firdaus... nak mohon jasa baik cikgu untuk emelkan sy rpt kssr year 2 ni.. emel saya firdaussultan@gmail.com tqvm cikgu.

    BalasPadam
  50. Salam cikgu... blog cikgu amat menarik dan membantu.. sy firdaus... nak mohon jasa baik cikgu untuk emelkan sy rpt kssr year 2 ni.. emel saya firdaussultan@gmail.com tqvm cikgu.

    BalasPadam
  51. salam cikgu idris, sy cikgu narul dr nilai. nak mintak tlg cikgu emel kpd sy rpt kssr yr 2 ni. emel sy acikizavan@gmail.com , tqvm cikgu.

    BalasPadam
  52. saya perlukan juge rpt english year 2 ni. tolong email untk saya cg idris...mamawajdan11@gmail.com. tq atas perkongsian ni..

    BalasPadam
  53. Assalamualaikum..mohon jasa baik cikgu untuk email rpt BI kssr tahun 2 kpd saya yag baru nak belajar mengajar tahap 1. Email saya ctromlah@gmail.com. Terima kasih banyak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam.cikgu, blh tlg emailkan yearly plan english year 2 ke (iskmira@gmail.com). Saya x dapat download. tq

      Padam
  54. As Salam... Blh ckg tolong emailkan Yearly Plan Eng. Yr 2 kpd sy juga .. zizah2002@gmail.com
    Thank you very much for your help..

    BalasPadam
  55. Salam cg idris, can you pls emel year 2 yearly lesson plan to azrinadoll@yahoo.com.my your concern is much appreciated.

    BalasPadam
  56. as salam cikgu,blh tk e mail pd sy rpt bi tahun 2. secepat mungkin
    shrek_g195@yahoo.com

    terima kasih

    BalasPadam
  57. xdpt download rpt bi y2 nih...mintak jasa baik cikgu emel rpt ni skdelong00@gmail.com.semoga Allah merahmati cikgu

    BalasPadam
  58. xdpt download rpt bi y2 nih...mintak jasa baik cikgu emel rpt ni skdelong00@gmail.com.semoga Allah merahmati cikgu

    BalasPadam
  59. salam sejahtera...boelh tak emelkan rpt kssr english year 2 dialamat ini:betty_wellybrot@yahoo.com

    BalasPadam
  60. salam... yearly plan english year 3 ad x???

    BalasPadam
  61. assalam..sy pun takleh download n nak mintak tolong cikgu emailkan zara_tm@yahoo.com.my kalu ade year 3 kssr pun buleh jg..tima kasih banyakbanyak

    BalasPadam
  62. salam.mohon jasa baik cikgu emailkan saya juga rpt kssr english year 2..saya dapati rpt saya yg sebelum ni tak sebaik rpt cikgu...email saya sitijuetahir@yahoo.com.Terima kasih atas segala kebaikan cikgu....

    BalasPadam
  63. sALAM DAN SELAMAT TAHUN BARU 2013Cigu saya dari sk pekan Ranau/ Boleh tak emailkan RPT Bi Tahun 1 kssr ke > anthony325@gmail.com

    BalasPadam
  64. as salam,cikgu ,sy minta sgt2 cikgu email kan kepada saya RPT YEAR 2 ke shrek_g195@yahoo.com

    BalasPadam
  65. salam....thanks for your great effort. ada tak RPT YEAR 3 for Bahasa Inggeris KSSR.... Thanks......

    BalasPadam
  66. Assalam. minta jasa baik cikgu utk emailkan RPT Eng Y2 kpd email .... kayrel_btp@yahoo.com

    BalasPadam
  67. Assalam. minta jasa baik cikgu utk emailkan RPT Eng Y2 ke email..... kayrel_btp@yahoo.com. tqsm

    BalasPadam
  68. Assalam..cikgu..nama saya cikgu yusnah..minta jasa baik cikgu untuk emailkan RPT Eng Y2 ke email saya ..19101974@oum.edu.my.tqvm.

    BalasPadam
  69. aslmkm cikgu, boleh tak minta tlg emailkan ke email saya azahaznan@yahoo.com. segala jasa baik cikgu didahului dengan ucapan terima kasih..

    BalasPadam
  70. salam...boleh tolong email utk saya satu salinan RPT ni?..tahun nie tiba-tiba kena mengajar English...terima kasih bebanyak...my email is nice_lady5485@yahoo.com.

    BalasPadam
  71. Salam cikgu..Saya Pn Jamliyah,mohon jasa baik cikgu Emelkan saya rpt English yr 2. main837@yahoo.com

    BalasPadam
  72. Assalamualaikum..Mohon jasa baik cikgu utk e-mel rpt english year 2.Semoga jasa cikgu dirahmati Allah serta diberi keberkatan sepanjang hidup cikgu sekeluarga..Jutaan terima kasih..alamat e-mel saya: animza@yahoo.com

    BalasPadam
  73. Cikgu boleh email kan saya rpt ini..jasa cikgu akan dikenang..mohamad_drs@yahoo.com

    BalasPadam
  74. salam cikgu...sy pun seperti rakan lain xdapat nk download.boleh x cikgu tlg emailkan untuk saya sama...skkebunsireh@yahoo.com

    BalasPadam
  75. Hi Chegu..salam sejahtera...saya pun mau mnta tolong agar di emelkan rpt yr 2 tu chegu..boleh? thank you ah..;)
    mmilton82@yahoo.com

    BalasPadam
  76. salam cikgu, ..saya dari sarawak mohon jasa baik cikgu .emelkan RPT English year 2 kssr untuk saya. alamat emel saya taliafaridah@yahoo.com.Segalajasa baik cikgu saya ucapkan terima kasih.

    BalasPadam
  77. salam cikgu...mohon jasa baik ckgu...boleh tak emelkan rpt ni...eidayatie0380@yahoo.com...terima kasih

    BalasPadam
  78. Salam Cikgu Idris... saya sangat berhajat utk dapatkan Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 2 KSSR / English Year 2 Scheme of Work
    ini maka saya mohon jasa baik Cikgu utk emelkan kpd saya di emel : ras61@gmail.com. Pertolongan Tuan amatlah saya hargai. Terima Kasih.

    BalasPadam
  79. Salam. minta jasa baik cikgu email pd saya rpt english year 2. tq

    BalasPadam
  80. salam. minta jasa baik cikgu email pd sy rtp bahasa inggeris thn 2 di maz_256@yahoo.com. tq

    BalasPadam
  81. salam...Mintak izin cgu email pd saya jugak English Year 2 , yiee_riee@yahoo.com TQ

    BalasPadam
  82. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  83. assalamualaikum cikgu idris, sy br terpandang dlm unit 3 , skil 1.2.2 dan 1.2.3 sama jer...ada mistakes ke?mohon feedback.tq


    syuesensei@yahoo.com

    BalasPadam
  84. Syuhaida,

    Tq for commenting..
    1.2.2 Able to listen to and follow:
    b) simple directions to places in the school
    1.2.3 Able to give:
    b) simple directions to places in the school

    BalasPadam
  85. alam Cikgu Idris... saya sangat berhajat utk dapatkan Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 2 KSSR / English Year 2 Scheme of Work
    ini maka saya mohon jasa baik Cikgu utk emelkan kpd saya di emel : ras61@gmail.com. Pertolongan Tuan amatlah saya hargai. Terima Kasih

    Saya dah emel ke address ni tp failed..mintak check betul ke address emel cikgu..

    BalasPadam
  86. salam sejahtera cikgu idris,

    nak minta izin juga dari cikgu utk tolong emelkan rpt bi thn 2 ni ke emel saya jae_virgo@yahoo.com
    terima kasih banyak2 atas perkongsian cikgu ini. sangat membantu!

    BalasPadam
  87. assalamualaikum cikgu, can you email this yearly scheme of work to me since i cant download it. your help will be much appreciated :)
    indiedarl@yahoo.com

    BalasPadam
  88. Assalamualaikum w.b.t.
    Pinta jasa baik cikgu tlg email kpd saya Scheme Of Work Year 2 English ini.
    Sekian, terima kasih.
    pokjali@yahoo.com

    BalasPadam
  89. salam. minta emel kepada saya boleh x? sitizaidashasuddin@yahoo.com
    didahulukan dengan ucapan sekian terima kasih

    BalasPadam
  90. Salam cikgu idris. I'm a TESL teacher trainee. I am begging to request for your scheme of work. I am studying how to do a scheme of work and hope a help from you. Here's my email: eeyeshield16@yahoo.com. Thank you very much in advance. God bless.

    BalasPadam
  91. salam cikgu, boleh ke mohon untuk gunakan yearly scheme Y2 cikgu ni. kalau diizinkan cikgu, sy harap sangat ianya dapat diemailkan ke pkhemskrwg@yahoo.com. tq teacher, jasamu dikenang.

    BalasPadam
  92. assalamualaikum..
    mohon izin utk gunakan lesson plan ni..
    sy mohon jasa baik ckgu Idris utk emailkan pada sy..

    srikandi_402@yahoo.com

    ribuan terima kasih diucapakan...

    BalasPadam
  93. salam..saya rasa berbesar hati jika cgu dapat emailkan lesson plan ni pada saya...saya dahulukan jutaan terima kasih dan izinkan sya guna dan minta halal yer...tqvm

    shzul@yahoo.com

    BalasPadam
  94. salam..saya rasa berbesar hati jika cgu dapat emailkan lesson plan ni pada saya...saya dahulukan jutaan terima kasih dan izinkan sya guna dan minta halal yer...tqvm

    shzul@yahoo.com

    BalasPadam
  95. CIkgu sy pun nak RPT bi kssr ni...tq...ni email sy pamellaparimal@gmail.com tq jasamu dikenang

    BalasPadam
  96. Salam,cikgu..saya mohon untuk menggunakan RPT BI KSSR YEAR 2..boleh cikgu emailkan pada saya di wan_fieza99@hotmail.com..terima kasih di atas jasa baik cikgu..

    BalasPadam
  97. salam, cikgu idris, saya 'atiqah nk minta keizinan cg utk guna rpt ini. mohon sangat jasa baik cikgu, blh x emailkan kepada sy? atiqahmad89@gmail.com

    BalasPadam
  98. salam cikgu Idris, RPT BI thn 3 ada ka... blh emailkan
    saya mcm mau semua pula hehe... apa2 bahan kssr bi thn 1-3 yg sudi dkongsila ya
    Thanks
    God Blesses your richly
    wellwindemark@yahoo.com

    BalasPadam
  99. salam cikgu,. saya juga mengalami masalah yang sama dgn rakan-rakan.. boleh cikgu tolong emailkan kepada saya? zahrah.yusuf@yahoo.com

    semoga Allah memberkati cikgu dan keluarga..

    BalasPadam
  100. saya pun nak la cigu,...bole tak emailkan saya di mardianisard@yahoo.com

    BalasPadam
  101. emailkan saya juga cikgu rpt english year 2 & 3 di mardianisardi@yahoo.com

    thanks a lot cikgu

    BalasPadam
  102. Hello,
    Plz email me RPT english year 2.....i can not download it.....my email is lyne1981@yahoo.com
    Tq and God bless

    BalasPadam
  103. assalamualaikum cikgu Idris, saya nadia, I am a new teacher and still learning. Nak mintak tolong cikgu emailkan kepada saya rpt English year 1 and year 2. Pertolongan cikgu amat saya hargai. ini email saya (sitiamalinanadia@gmail.com). terima kasih banyak2.. :)

    BalasPadam
  104. Cikgu Idris,
    Saya tak dpt download RPT Englsih year 2 dari scribb. Minta tolong cikgu emailkan kepada saya.Email saya ialah casolakc@yahoo.com. Terimakasih byk2. :)

    BalasPadam
  105. Salam cikgu idris. Boleh tak emelkan kepada saya RPT NI? Kalau boleh year 1-6 sb sy ditugaskan utk bt assignment microteaching. Student kl. Tq syadiafatty00@gmail.com

    BalasPadam
  106. salam cikgu idris...saya mohd hanafiah dari semporna sabah nak minta tolong utk emailkan rpt tahun 1, 2 dan 3 ke mhanafiah79@gmail.com. segala pertolongan cikgu amat-amat saya hargai....terima kasih...

    BalasPadam
  107. Salam Cikgu Idris, saya minta jasa cikgu email saya Rpt BI Thn 2 kepada calex71@ovi.com, saya dahului dengan ribuan terima kasih.

    BalasPadam
  108. Tlng emel rpt bi year 1-6 ke emel sy boleh? ghah89@gmail.com.. tq :)

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails