Art Attack lagi - The Ugly Duckling

Assalamualaikum..

If entri sebelum ni saya citer pasal buat tortoise shell, kali ni entri yg lebih kurang sama..saya buat kepala anak itik pulak. Kali ni untuk story telling peringkat daerah Kluang pulak. Task saya untuk sediakan kepala anak itik untuk cerita yang bertajuk "The Ugly Duckling". Dalam cerita tu, anak itik tu warnanya grey tapi untuk competition ni kami tukar ke warna black. Jom tengok apa yang saya buat. 


1. Mula-mula kena sediakan cap yang sesuai, yang keras supaya senang kerja nanti.











2. Lukiskan ruang untuk mata dulu.

3. Sapukan gam kemudian lekatkan cotton wool, konon2 macam bulu duck la. :-)

4. Macam nilah bila dah selesai menampal kapas tadi.




5. Next step, trim dulu kapas tadi supaya sama tebal. Sebelum tu, untuk beak dia, saya gunakan teknik macam buat tortoise shell dulu, gunakan suratkhabar untuk buat bentuk beak tu.

6. Then, step seterusnya ialah mewarna. Kali ni saya terpaksa warna terus tanpa tunggu gam kering sebab kesuntukan masa. Ada masa sepetang je untuk siapkan. Lepas sapu cat, saya gantung kat kipas dinding sampai la kering..dekat tengah malam jugak baru kering.

Inilah hasilnya..memang ugly lah..hehe..kali ni xde reference mana2..tgk dalam website art attack punxde, so saya main hantam jelah buat.










Gambar dari depan pulak.

Nilah gambar murid saya yang masuk story telling tu.Syukurlah the cap fits her. 

0 comments :

Catat Ulasan

Pengikut