Android Apps - CamScanner

Assalamualaikum wrt wbt


Dalam entri ini saya ingin berkongsi pengalaman menggunakan satu aplikasi android dari Google Play yang baru saya gunakan. Mungkin agak ketinggalan but it's better late than never..saya kongsikan, nama aplikasi tu CamScanner. Search je kat Google Play.





Apa yang menariknya aplikasi ni? Kegunaan aplikasi ni ialah sebagai scanner. Yang lagi best, ia boleh terus convert apa yg kita scan tadi dalam format pdf. So, kalau anda cikgu macam saya, dapat je apa2 jadual, notes atau edaran mesyuarat, scan..convert ke pdf dan simpan dalam handphone untuk rujukan. Takdelah ke sana-sini mengusung kertas2 yang pelbagai tu..


Sekian..rasanya cara nak guna tu tak perlu lagi saya masukkan dalam entri ni kot. 
Selamat mencuba.

2 ulasan :

  1. Salam Siber...
    Ahax!.. xkan ada istilah trlambat klu ianya bermanfaat.. i plak bru jer trbuka hati nak pkai hp android slpas brtahun2 setia sgn symbian.. app ni mmg useful.. dh bnyk kali guna since downloaded slpas bca review ckgu.. tqvm :-)

    BalasPadam

Pengikut