Install 2 Whatsapp Dalam handphone Android 2 Simkad

Sudah dua minggu seorang rakan guru sekolah bertanya kepada saya adakah boleh untuk install dua akaun whatsapp ke dalam handphone yang ada dua simkad. Setelah membuat carian dan bertanya kepada pakar-pakar dalam group Telegram Guru ICT Malaysia, saya telah mencuba install apps Parallel Space ke dalam handphone rakan tadi dan kemudiannya mencipta akaun whatsapp kedua menggunakan nombor kedua beliau dan ianya telah berjaya.

Jom saya kongsikan caranya.

1. Search Parallel Space - Multi Accounts di dalam Play Store. Jika apps seperti di bawah tidak muncul dalam hasil carian anda, berkemungkinan ianya tidak compatible dengan device anda.


2. Install apps tersebut dan setelah selesai proses installation, run it. Beberapa cadangan apps yang boleh diclone (cipta dua akaun) akan terpapar. Pilih Whatsapp dan tap pada Add to Parallel Space.3. Ikut sahaja steps seterusnya dan setelah paparan seperti di bawah keluar, tap pada icon Whatsapp tersebut.


4. Tap Agree and Continue.


5. Anda akan diminta untuk memasukkan nombor telefon kedua anda. Masukkan seperti diminta dan tunggu sms untuk proses verifikasi.


6. Once you have been verified, anda akan diminta memasukkan nama profil anda. Klik Next.


Selepas langkah ini, anda sudah boleh menggunakan akaun whatsapp kedua anda.0 comments :

Catat Ulasan

Pengikut